Regio: werken in sector transport en logistiek

EMMEN/COEVORDEN

Werkgevers in de sector transport en logistiek zitten te springen om jongeren uit de omgeving Emmen en Coevorden, die komend schooljaar bij hen praktijkervaring op willen doen. Via een leerwerktraject (BBL) van het Sectorinstituut Transport en Logistiek halen jongeren hun mbo-diploma en verdienen zij een goed salaris.

De sector transport en logistiek zoekt doeners, die de handen uit de mouwen willen steken. Bijvoorbeeld als leerling chauffeur wegvervoer of logistiek medewerker. Via een BBL-traject werken jongeren vier dagen bij een leerwerkbedrijf en een dag per week gaan zij naar het Drenthe College.

Open dag

Speciaal voor jongeren en hun ouders is er een open dag bij het Drenthe College op donderdag 26 januari. Adviseurs van zowel het Drenthe College als het Sectorinstituut beantwoorden dan vragen rondom leren en werken in de sector transport en logistiek. Zie ook www.stlwerkt.nl/lerenwerken.

Auteur

Redactie