Marissa Dekker: 'Jongeren doen ertoe'

COEVORDEN

De Jongerenraad Coevorden heeft de opstartfase achter de rug. Er is een eigen logo gemaakt en de leden houden maandagavond 30 januari een open jongerenavond.

Door Kristian Elders Die open jongerenavond is om precies te zien in ‘t Stadhuys aan de Sallandsestraat 7 in Coevorden. In groepjes wordt vanaf 19.30 uur gepraat over onder meer verkeersveiligheid, sport, openbaar vervoer en uitgaansgelegenheden in de gemeente Coevorden. “De avond wordt ook gehouden om nieuwe leden te werven”, vertelt bestuurslid Melle Keen (17) uit Coevorden. “Er stoppen nu eenmaal leden, die straks ergens anders gaan studeren. We willen natuurlijk dat de raad blijft bestaan. Ook als wij straks zijn vertrokken.” Keen blikt vooruit op de jongerenavond samen met de Geesbrugse Marissa Dekker (16) en Philipp Beukers uit Coevorden. De zestienjarige Beukers is lid van de Jongerenraad Coevorden, terwijl Dekker zicht onder meer richt op public relations en ook heeft zij zitting in de activiteitencommissie. Keen, Dekker en Beukers gaan naar De Nieuwe Veste in Coevorden, waar zij les krijgen in havo 5. De huidige vijftien leden - zij wonen in Coevorden, Dalen, Wachtum, Gees, Geesbrug, Oosterhesselen en vlak over de grens in Laar en Emlichheim - vergaderen steevast in het gemeentehuis Hof van Coevorden. Zij richten zich op vraagstukken op het vlak van onder meer cultuur, verkeersveiligheid en sport. Tijdens de afgelopen nieuwjaarsreceptie van de gemeente Coevorden maakte de schooljeugd reclame voor de Jongerenraad Coevorden. “We kwamen daar in gesprek met onder meer Jeanette Croezen van de Coevorder G1000”, zegt Dekker.

Bedienen

Dekker: “Er zijn genoeg jongeren met een mening, maar niet iedereen wil in de raad. We denken dus meerdere jongeren te kunnen bedienen met deze avond in ‘t Stadhuys.” De inloop start om 19.15 uur en voorzitter Sandra Kempen opent de jongerenavond. “Wij zijn er als raad om advies te geven, want jongeren doen ertoe in de gemeente.” Beukers: “Ik heb het nodige geleerd in de Jongerenraad Coevorden zoals je eigen mening durven te geven. Ook tegenover ouderen. Verder is het interessant om beter te kunnen zien wat politiek allemaal inhoudt.” Meer informatie: stuur een e-mail naar jongerenraad@coevorden.nl en bekijk de pagina op Facebook.

Auteur

Redactie