Succesvolle maar koude 26e Udikloop in Klijndijk

KLIJNDIJK

Ieder jaar op de derde zaterdag van januari wordt de Udikloop gelopen. Zaterdag 21 januari was dit al weer de 26e editie. Een wedstrijdloop over 10 km - met geldprijzen voor de beste drie per categorie - en een recreatieve loop van 6,5 kilometer.

Ruim honderd hardlopers kwamen naar het dorp voor deze Udikloop en trotseerden de winterse omstandigheden. De zon scheen op het gladde en besneeuwde parcours. Na het startschot op het sportveld door wethouder Freek Buijtelaar van de gemeente Borger-Odoorn snelden de lopers zich het Valtherbos in, waar een parcours wachtte van brede bospaden. De 6,5 kilometerloop werd bij de heren gewonnen door Sander Kikkert (25.12 minuten) en bij de vrouwen door Ilona Slomp uit Klijndijk (34.53). De tien kilometer werd bij de heren 40+ gewonnen door Wim Opten (36.10), gevolgd door Richard Moesker (35.55) en Tonnie Knigge (38.08). Bij de heren onder veertig jaar won Erik Snijders (38.45), gevolgd door Sebastiaan Pol (39.14) en Roy Hofstede (40.26). Bertine de Vries (42.24) was bij de dames de snelste en werd na exact drie minuten gevolgd door Henriette Pepels. Annelies Vrancke (46.39) werd derde.

Auteur

Redactie