Sloop van oude Emmer dierentuin begonnen | inclusief fotoserie

EMMEN

Wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen heeft maandag het startsein gegeven voor de eerste ronde van de sloopwerkzaamheden in de oude dierentuin. De overkapping voor de entree van het park wordt als eerste gesloopt. Daardoor is het park op maandag 23 en dinsdag 24 januari niet open.

De verwachting is dat de eerste sloopronde rond de zomer dit jaar is afgerond. De afgelopen maanden heeft de gemeente Emmen de staat van onderhoud van de bouwwerken in het park in kaart gebracht en op basis daarvan een sloopplan opgesteld. De sloopwerkzaamheden worden over twee jaar verdeeld. De winter en het voorjaar van 2017 zijn de eerste bouwwerken aan de beurt. De overige bouwwerken volgen een jaar later. In de eerste sloopronde zijn onder meer de voormalige nijlpaardenstal en het leeuwenverblijf aan de beurt, net als het bavianenverblijf en de betonnen bak waar vroeger de zeeleeuwen zwommen. Op deze plekken komt straks gras aangevuld met bestrating. De foto's zijn gemaakt door Henk Zwols uit Emmen.

Auteur

Redactie