Duizend euro voor gouden tip gestolen zilverwaar

EMMEN

Uit het atelier van zilversmid Aafke Hof - te vinden in de voormalige Emmer dierentuin - zijn vorige week sieraden en zilverstukken ontvreemd. Hof looft duizend euro uit voor de gouden tip.

Vooral de zilverwerken zijn onvervangbaar voor Hof. Het betreft een kandelaar, een gedicht in zilver, een doos met een glazuren deksel en een theepot. “De schrootwaarde aan zilver is erg klein, maar het leed is voor mij onvoorstelbaar groot”, liet ze vorige week weten. De kunstwerken zijn nog niet gevonden dus plaatste Hof vandaag weer een oproep op Facebook waarin staat dat ze duizend euro uitlooft voor de gouden tip. „De afgelopen week is door veel lieve mensen gevraagd of ze iets kunnen doen. Ik had echter nog geen idee”, begint Hof haar toelichting op social media. „Ik was van plan om in Emmen flyers met foto’s van mijn werk op te hangen. Dat is dagen werk en dan heb ik alleen de gemeente Emmen nog maar bereikt. Misschien zijn de stukken al wel in Duitsland...” Hof vraagt daarom iedereen die wil helpen haar te mailen naar info@aafkehof.nl, zodat zij diegene de flyer kan sturen. „Als iedereen deze flyer opslaat, afdrukt op A4 en her en der opplakt, zoals in bijvoorbeeld de supermarkt, een buurthuis of op een boom, raakt het wijdverspreid. Ook buiten Emmen. Bedankt alvast voor alle hulp.”

Auteur

Redactie