MHCC maakt kinderafdeling Röpcke-Zweers Ziekenhuis blij

HARDENBERG/COEVORDEN

Dankzij een sportief initiatief van de Mixed Hockey Club Coevorden (MHCC) wordt het verblijf van kinderen in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis comfortabeler. De hockeysters Xiamara Boxem en Daphne Steunenberg hielden in juli een 24-uurs marathon. De opbrengst - ruim 2500 euro - komt ten goede aan materiaal voor de kinderafdeling in Hardenberg.

De overhandiging was donderdag aan de medisch pedagogen Erna Potgieter en Ilse Eijlerts. Ook de teamgenoten van Boxem en Steunenberg reisden af naar het ziekenhuis. De meiden gingen op pad om geschikte cadeaus te kopen. “We wilden graag wat doen voor kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven, maar ook graag meedenken over wat er dan gekocht werd.” Van de opbrengst werden onder meer speelgoed, handpoppen en troostcadeautjes gekocht en werd er een nieuw scherm voor het computerhuisje op de kinderpolikliniek gekocht. Potgieter: “We zijn het hele team erg dankbaar, want we kunnen hier heel veel kinderen erg blij mee maken.”

Auteur

Redactie