Karst Leemburg: ‘De mens achter de klant interesseert mij’

EMMEN

Emmenaar Karst Leemburg begint in de ZuidOosthoeker met de rubriek ‘De andere kant van…’ waarin hij prominente inwoners van de regio Zuidoost-Drenthe spreekt over persoonlijke kwesties.

Karst Leemburg is 54 jaar en woont in de Emmer wijk Emmermeer. Hij is als bedrijfsleider werkzaam bij tankstation Gulf in zijn woonwijk, waar hij al 12,5 jaar werkt, en krijgt daar dagelijks zeshonderd mensen over de vloer. Leemburg is van zichzelf geïnteresseerd in de medemens, ook wanneer hij kassadiensten draait bij het tankstation. Soms een kort praatje, af en toe een langer gesprek. Dat kan gaan over iemands kijk op het leven, vrijetijdsbesteding, mooie momenten of bijvoorbeeld bijzondere wensen. Het idee is de dialoog aan te gaan met bekende inwoners van de gemeenten Emmen en Coevorden.

Vrolijk

“De mens achter de klant vind ik interessant”, licht Leemburg toe. “Ik ben benieuwd naar mensen die vrolijk binnen komen wandelen. Waarom zijn ze zo vrolijk? Wat voor goed nieuws hebben ze net gehoord of zijn ze gewoon vrolijk? Ik vind het gesprek aangaan mooier dan dat onpersoonlijke afrekenen.” Leemburg bouwt een band op met zijn klanten, ook met bekende inwoners van de gemeente Emmen en Coevorden. “Oud-burgemeester Cees Bijl is daar een goed voorbeeld van”, zegt Leemburg. “Hoe mooi is het om inzicht te krijgen van iemands bestaan zonder specifiek over iemands carrière of iemands maatschappelijke positie te vertellen? Juist de complete andere kant van iemand te belichten is het doel, want de rest weten we doorgaans al.” Binnenkort staat de eerste aflevering van ‘De andere kant van…’ in deze krant.

Auteur

Redactie