Start sloopwerkzaamheden oude dierentuin

EMMEN

Wethouder Jisse Otter van de gemeente Emmen geeft maandag 23 januari het officiële startsein voor de eerste ronde van de sloopwerkzaamheden in de oude dierentuin. De overkapping voor de entree van het park wordt als eerste gesloopt.

Daardoor is het park op maandag 23 en dinsdag 24 januari niet open. De verwachting is dat de eerste sloopronde rond de zomer van 2017 is afgerond. De afgelopen maanden heeft de gemeente Emmen de staat van onderhoud van de bouwwerken in het park in kaart gebracht. Op basis van deze inventarisatie en de ruimtebehoefte om andere ontwikkelingen mogelijk te maken, is een sloopplan opgesteld. De sloopwerkzaamheden worden over twee jaar verdeeld. De winter en het voorjaar van 2017 zijn de eerste bouwwerken aan de beurt. De overige bouwwerken uit het sloopplan volgen een jaar later.

Eerst sloopronde

In de eerste sloopronde zijn onder meer de voormalige nijlpaardenstal en het leeuwenverblijf aan de beurt, net als het bavianenverblijf en de betonnen bak waar vroeger de zeeleeuwen zwommen. Op deze plekken komt straks gras aangevuld met bestrating. De aannemer maakt daarbij zoveel mogelijk gebruik van bestaande materialen.

Creatief mensenpark

Begin december 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders een besluit genomen over de invulling van het park. De oude dierentuin wordt omgetoverd tot een creatief mensenpark waar steeds iets nieuws te beleven is. Een verrassende ontmoetingsplaats voor kleine en grote initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie. Het park is in de wintermaanden dagelijks open tussen 8.00 en 17.00 uur.

Auteur

Redactie