Geen Festival De Opening dit jaar

EMMEN

Festival De Opening en Blues op de Savanne gaan dit jaar niet door. Aanleiding volgens de organisatie van Festival De Opening is een evaluatie van de Emmer stichting De Kunstbeweging. Dat meldt de organisatie via Facebook.

De Kunstbeweging heeft tijdens de evaluatie van Festival De Opening in het najaar van 2016 aangekondigd te onderzoeken of ze samen met het Atlas Theater, CBK en de Bibliotheek zelfstandig en zonder Festival de Opening de start van het culturele seizoen kunnen voortzetten onder de naam Uitmarkt Emmen. Door de commissie centrumprogrammering is hiertoe een subsidieverzoek bij de Gemeente Emmen gedaan. De organisatie van Festival De Opening - ook de organisatie achter Blues op de Savanne - heeft besloten beide festivals dit jaar niet te organiseren. "We slaan een jaartje over", sluit de organisatie het bericht af. Lees hier waarom De Opening geen festival meer wordt.

Auteur

Redactie