Geen Emmer Samenloop voor Hoop dit jaar

EMMEN

De eerste Samenloop voor Hoop in Emmen - dat was in 2015 - krijgt dit jaar toch geen vervolg. Dat meldt het bestuur dinsdag. De tijd is niet rijp voor een succesvol vervolg, stelt het bestuur. Het evenement zou begin juli plaatsvinden op het Raadhuisplein. Tijdens de eerste Samenloop voor Hoop wandelden deelnemers samen een etmaal lang tegen kanker.

Voorzitter Hans Prakken: “Het organiseren van dit evenement vraagt nogal wat. Het moet een mooi en indrukwekkend evenement zijn. Zowel van de vele vrijwilligers als van de ondersteunende organisaties en bedrijven vraagt het veel. In onze ogen kun je het alleen maar goed doen en anders moet je ‘nee’ zeggen.”

Maatschappelijk draagvlak

Prakken: “Het blijkt dat de organisatie rond het evenement in onze ogen nog niet op het peil is voor een dergelijk evenement. Het bleek ook dat het maatschappelijk draagvlak voor een herhaling wellicht nog niet voldoende is, terwijl het succes van de Samenloop van 2015 nog nagalmt. Ook hebben enige stevige partners aangegeven hun maatschappelijke betrokkenheid over meerdere jaren en meerdere projecten te willen verdelen en dat een Samenloop voor Hoop in 2017 voor hen iets te vroeg komt.”

Auteur

Redactie