Drentse titel voor turnsters TVC Coevorden

COEVORDEN

In Sportstad Heerenveen werden zaterdag de provinciale kampioenschappen turnen gehouden voor de turnsters uitkomend in de eerste en tweede divisie. De thuisbasis van Epke Zonderland en Sanne Wevers was het decor van deze wedstrijd. Voor de turnsters van TVC Coevorden was dit wellicht een extra inspiratie, die dan ook maar liefst drie Drentse kampioenen opleverde. Chloé van der Veen, Anouk de Vries en Fleur Vuuregge wisten deze titel te behalen.

Voor de instap N2 kwamen Jayden Schnoing, Chloé van de Veen en Siënna Winter uit. Jayden liet zich vooral op de vloer en brug zien, waardoor ze een mooie vierde plek behaalde. Chloé turnde een goede constante wedstrijd en mocht de gouden medaille mee naar huis nemen. Ook Siënna turnde niet onverdienstelijk, mede door een strakke balkoefening werd ze derde in het eindklassement. Bij de senioren tweede divisie behaalde Myrthe Hulst de zesde plaats, Ilse Ballast de achtste plaats, Esra Neep de negende plaats en Loes van der Veen de tiende plaats. Bij de junioren behaalde Fleur Vuuregge het goud en dus de titel. Fleur turnde een meer dan prima wedstrijd en haalde hoge scores op vloer en brug. Dit resulteerde in het eindklassement dan ook in een groot puntenverschil met de overige turnsters.

Mooie oefeningen

Marleen van der Weide behaalde het zilver waarbij ze met name op vloer en sprong mooie oefeningen liet zien. Laura Heyblom die op sprong goed scoorde, behaalde een keurige vierde plaats. Romee Rens - uitkomend bij pupil 1N2 - turnde een nette brugoefening en behaalde de derde plaats. Hiervoor mocht ze dan ook de bronzen medaille in ontvangst nemen. Ook Anouk de Vries die in de laatste wedstrijd van de dag mocht aantreden, legde beslag op het goud en mag zich ook Drents kampioen noemen. Na een iets mindere start op brug herstelde De Vries zich goed met erg mooie oefeningen op balk vloer en sprong. Ze behaalde op balk en sprong de hoogste score van de dag. De turnsters van TVC kunnen zich nu richten op de landelijke wedstrijden, waarvoor ze zich allen hebben geplaatst.

Auteur

Redactie