Ironie en tederheid in 'De snoepwinkel is gesloten'

EMMEN

Met hun ijzersterke composities en rijke fantasie overdonderden Yentl Schieman en Christine de Boer in 2013 de jury en het publiek op het Amsterdams Kleinkunst Festival en namen alle prijzen mee naar huis. Met ‘Ik heb een man gekend’ wonnen ze de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied en ook ‘De snoepwinkel is gesloten’ werd uitstekend ontvangen.

In hun debuutshow combineren Yentl en De Boer muzikale hoogstandjes met absurdistische sketches en personages. Speciaal voor u. Maar vooral omdat ze er zelf zo’n zin in hebben. Want er is niks mis met een beetje goed getimed egoïsme. “Intelligent, stoer, gevoelig en zeer taalvaardig. Yentl en De Boer zijn de vaandeldragers van een nieuwe generatie vrouwelijke cabaretiers”, aldus Het Parool. Yentl en De Boer zijn op vrijdag 3 februari vanaf 20.00 uur in het Atlas Theater te zien. Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren.

Auteur

Redactie