Helmert Woudenberg komt naar Atlas Theater

EMMEN

In ‘Het vierde gezicht’ van Frans Strijards staat een juridisch adviseur een klokkenluider bij. Deze oud-militair werkt als beveiliger in de haven en is daar een smerig zaakje op het spoor gekomen dat hij openbaar wil maken. De adviseur is echter ook in dienst van de tegenpartij. Omdat zijn advocatenkantoor zich weleens met succes tegen de overheid had verzet, werd de belangstelling van bepaalde criminelen getrokken.

Of zij ook zo goed door het bureau geholpen konden worden, ze zijn immers ook mensen? Dan wordt de klokkenluider voor de ogen van de jurist op straat geliquideerd. De adviseur vraagt zich wanhopig af of hij dit noodlottige incident wellicht ongewild heeft veroorzaakt en of hij het volgende slachtoffer is. Helmert Woudenberg speelt de hoofdpersoon, die langzaam begint te twijfelen of het voor de overheid wel mogelijk is om corruptie en criminaliteit te bestrijden zonder vuile handen te maken. Het vierde gezicht is op donderdag 2 februari vanaf 20.30 uur in het Atlas Theater te zien. Zie www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren.

Auteur

Redactie