Zanger Bouke naar Memphis voor eerbetoon Elvis

EMMEN

De verjaardag van wijlen zanger Elvis Presley (8 januari) is de start van een bijzonder jaar voor alle Elvis-fans. Het is dit jaar veertig jaar geleden dat Elvis op 16 augustus op zijn landgoed Graceland in Memphis overleed.

“En nog steeds is Elvis onverminderd populair”, aldus Michel van Erp, voorzitter van de Nederlandse fanclub ElvisMatters. De verjaardag van de Rock ‘n Roll-legende - Elvis zou 82 jaar geworden zijn - werd over heel de wereld gevierd. De Nederlandse fanclub liet deze dag ook niet aan zich voorbij gaan en vierde de verjaardag samen met de Belgische afdeling in Turnhout. Het hoogtepunt van dit Elvisjaar vindt plaats in augustus wanneer een grote groep Nederlandse fans samen met ElvisMatters naar Amerika trekt om daar de sterfdag van Elvis te herdenken. Dit gebeurt in Memphis met een week die in het teken staat van het leven en de muziek van Elvis. Ook zanger Bouke Scholten uit Emmen reist mee voor een live-tribute. “Het is voor mij een ongelooflijk grote eer om hiervoor gevraagd te worden en in Memphis een eerbetoon te mogen brengen aan de grootste entertainer aller tijden”, aldus Bouke.

Auteur

Redactie