VVD twijfelt aan zekerheid Centrumvernieuwing Schoonebeek

SCHOONEBEEK

De VVD heeft een motie in voorbereiding, waarin gevraagd wordt om meer zekerheid over de voorgenomen Centrumvernieuwing van Schoonebeek.

Fractievoorzitter Johan Scheltens: “De Gemeente kan zich momenteel alleen vastleggen over de Fase 1 van het project. Maar de VVD wil dat ook Fase 2 wordt zekergesteld. Zowel inwoners als winkeliers hebben er recht op om te weten waar ze aan toe zijn.” Bij de Centrumvernieuwing van Schoonebeek wordt de Europaweg gesplitst in twee rijstroken. In Fase 1 wordt vooral de Noordkant richting het Aole Gemientehoes aangepakt en vernieuwd. Fase 2 omvat een forse aanpak van de Zuidkant en winkelcentrum De Pallert. Daarvoor moet onder meer één pand worden aangekocht en gesloopt.

Besluiteloosheid

Als het aan het College ligt, wordt in januari alleen één miljoen euro beschikbaar gesteld voor Fase 1. Een eventuele beslissing over de uitvoering van Fase 2 zal naar verwachting in 2018 genomen worden. Maar dat is na de Gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. “Nergens voor nodig,” vindt Johan Scheltens, "Dit mag in ieder geval geen thema worden voor de verkiezingen. Dat moeten we niet willen." Scheltens: “De VVD vindt dat je daar nu duidelijkheid in moet scheppen. Dat het de Gemeenteraad serieus is. Dat we het hele plan omarmen. Weliswaar in twee fases, maar wel als totaalplaatje.”

Auteur

Redactie