Update: Aanwijzingen voor ernstig geweld in clubhuis No Surrender

EMMEN

Uit strafrechtelijk onderzoek door de politie en het Openbaar Ministerie blijkt dat er aanwijzingen zijn voor ernstige geweldsmisdrijven in het Emmer clubhuis van motorclub No Surrender. Ook is er structureel en veelvuldig sprake van handel in en gebruik van harddrugs in en vanuit het clubhuis, dat vanmorgen werd binnengevallen door de politie. Agenten doorzoeken het gesloten pand op sporen en aanvullend bewijs.

Het Emmer college van burgemeester en wethouders zegt de huurovereenkomst voor het gebruik van de grond per direct op. Het illegaal gebouwde clubhuis op gemeentegrond wordt op korte termijn gesloopt. Het clubhuis is een ontmoetingsplek voor nationale en internationale leden van No Surrender. Daar worden onder anderen prijsafspraken gemaakt voor het leveren van drugs. Ook zijn er dus aanwijzingen dat zich ernstige mishandelingen in het clubhuis voordeden.

'Bad standing'

Clubleden die in 'bad standing' staan worden door leden van No Surrender opgezocht en onder druk gezet. Zij moeten dan een boete betalen, hun auto of motor inleveren of worden slachtoffer van mishandeling en afpersing. De vermoedens van gepleegde strafbare feiten in het clubhuis zijn naar voren gekomen uit een lopend onderzoek naar de clubactiviteiten van No Surrender. Het politieonderzoek in het pand duurt enkele dagen. Het clubhuis en het omliggende terrein blijven tot vrijdag 20 januari (19.00 uur) afgesloten. Agenten bewaken het terrein voortdurend. Lees ook: Politie valt clubhuis No Surrender binnen

Auteur

Redactie