Ontwerp nieuwe gymzaal Emmermeer bekendgemaakt

EMMEN

Locoburgemeester Bouke Arends heeft het ontwerp van de nieuwe gymzaal in Emmermeer bekend gemaak. Brands Bouwgroep BV uit Emmen gaat de nieuwe extra grote gymzaal bouwen. Het ontwerp van het gebouw is afkomstig van het architectenbureau Van Manen & Zwart uit Drachten. De totale kosten van de bouw bedragen 1,4 miljoen euro. De bouw start na de voorjaarsvakantie.

Arends: “Emmermeer krijgt straks een splinternieuwe dubbele gymzaal waar inwoners, scholen en verenigingen optimaal kunnen sporten. De architect en bouwer zijn er in geslaagd het gebouw op een goede manier in de omgeving in te passen. De inwoners van Emmermeer kunnen trots zijn op hun nieuwe gymzaal. Daarnaast ben ik zeer verheugd dat een lokale ondernemer de opdracht gaat uitvoeren. De reacties op het ontwerp door de aanwezige inwoners van de wijk geeft aan dat het ontwerp in goede aarde valt. ”

Criteria

Het ingediende plan van Brands Bouwgroep kwam als beste uit de bus. Vooral de indeling van de gymzaal, de zogenoemde functionele plattegrond werd positief beoordeeld. Ook scoorden ze extra goed op de toegankelijkheid voor mindervaliden. Zo is in het ontwerp rekening gehouden met de breedte van de gangen en de afstand mindervalidentoilet -kleedkamer- gymzaal. In het ontwerp van de gymzaal is rekening gehouden met de plaatsing van de naam in de gevel van het gebouw. De gemeente is van plan om, in samenspraak met de wijkvereniging Emmermeer, voor de naamgeving een prijsvraag uit te schrijven. Hoe en wanneer dit gaat starten wordt via de media bekend gemaakt.

Auteur

Redactie