Lukas Koops schrijft over Emmer centrumvernieuwing

EMMEN/SLEEN

Schrijver Lukas Koops uit Grolloo heeft samen met fotograaf Jan Anninga uit Sleen, in opdracht van de gemeente Emmen, een boek gemaakt over de centrumvernieuwing van Emmen.

‘Emmen, Een metamorfose - De ontwikkeling van een nieuw stadshart’ laat in woord en beeld de ontwikkeling van het centrum zien vanaf het ontstaan van Emmen tot nu. Het boek is vanaf vorige week vrijdag te koop in het centrum van Emmen bij Tourist info Emmen, Bruna en The Read Shop XL. ‘Emmen, Een metamorfose’ start met een onderdeel geschiedenis, de stedenbouwkundige ontwikkeling van Emmen en de discussie over bouwen op de Noordbargeres, de gesprekken over een nieuw theater en de verhuizing van het dierenpark. Schrijver Lukas Koops heeft interviews gehouden met deskundigen, bestuurders en publiek. Ook wordt in het boek stilgestaan bij de integratie van Dierenpark en theater, de politieke keuzes en het belang van Emmen op economisch, ruimtelijk en cultureel gebied.

Lukas Koops

Lukas Koops (1952) publiceert gedichten, columns, korte verhalen en interviews in het Drents en het Nederlands. In 2003 verscheen zijn eerste Drentstalige roman. Ook schrijft hij journalistieke bijdragen voor diverse bladen en schreef hij meerdere boeken. Hij was onder andere verantwoordelijk voor het boek Drenthe verdeeld (tien jaar gemeentelijke herindeling in Drenthe), 60 jaar NAM en Dit is het verhaal over drinkwater in Emmen (70 jaar WMD).

Auteur

Redactie