Ingo Leth is Emmenaar van het Jaar | Op de voorpagina

EMMEN

Kunstenaar Ingo Leth uit Emmen is vrijdagavond in het Atlas Theater tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen uitgeroepen tot Emmenaar van het Jaar 2016.

De 48-jarige Leth troefde daarmee de overige genomineerden Sinie Fischer, Joke Rinsma, Cees Bijl en Herman Lübbers af. Leth kreeg een glazen beeldje van een vlinder, een grote bos bloemen en een cheque mee naar huis. Tegen inlevering van die cheque maakt kunstenares Ellen Kroeze uit Emmen een schilderij van Leth of van iets wat hem dierbaar is. Leth was genomineerd vanwege zijn enorme betrokkenheid bij het wel en wee van Emmen. Op de foto staan juryvoorzitter Gezienes Evenhuis, Ingo’s vrouw Metha Leth, winnaar Ingo Leth en hoofdsponsor van de verkiezing: Harrie Timmer. Het was de dertiende editie van de verkiezing Academie Mercuur - Emmenaar van het Jaar, zoals de verkiezing volledig heet. De foto is gemaakt door Boudewijn Benting

Auteur

Redactie