Bouke Arends: ‘Een verdubbeling van de N34 onhaalbaar?’

EMMEN

Een verdubbeling van de N34 en de zogenoemde Frieslandroute - de weg van Emmen naar Drachten - waren samen met een spoorlijn tussen Emmen en Hoogeveen en zelfs een spoorlijn tussen Emmen en Groningen de ideeën waarmee de Emmer locoburgemeester Bouke Arends de handen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen op elkaar kreeg.

“Onhaalbaar, denkt u misschien?”, vroeg Arends zich hardop af. “Maar als we niet willen gaan voor het onmogelijke, zullen we niets bereiken.” Het Atlas Theater, waar de nieuwjaarsreceptie werd gehouden, diende als voorbeeld. Arends noemde Wildlands en zijn 1,3 miljoen bezoekers, hij noemde 150 jaar Barger-Compascuum en de prestatie van diens beroemdste inwoner: Ben Feringa en hij stond stil bij het overlijden van Aleid Rensen, die 20 december overleed na een kort ziekbed. Arends sloot zijn speech af met het thema van de avond: geluk. “Ons geluk wordt steeds vaker op de proef gesteld door groeperingen, personen en hun acties. Bedoeld om angst te zaaien en om ons te verdelen. Om onze verwachtingen en onze hoop op een negatieve manier te beïnvloeden.” De focus moet volgens de locoburgemeester liggen op hoop. “Vrijheid is leven zonder angst. Laten we blijven geloven in onze idealen en onze waarden, in alles wat bijdraagt aan ons geluk. Kiezen we voor het juiste of kiezen we voor het gemakkelijke? De keuze is aan ons.”

Auteur

Redactie