Eric Vloeimans & Holland Baroque op avontuur

EMMEN

Holland Baroque - dé jonge ster aan het firmament van de oude muziek - en Eric Vloeimans - de bekendste jazztrompettist van Nederland - gaan op avontuur.

Vergeten schatten uit de Barok worden opgegraven en nieuwe terreinen verkend. De musici schieten van de zeventiende eeuw dwars door de achttiende naar het hier en nu. De melodieuze en funky tonen en composities van Vloeimans groeien met de snorrende oude muziek van onder meer Scarlatti, Bach, Händel en Purcell uit tot een geheel nieuw genre. Hokjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, terwijl barokmuziek, jazz, improvisatie, pop en folk versmelten. Het programma werd verkozen tot Koningsconcert 2014: het jaarlijkse concert voor Willem-Alexander en Máxima. Eric Vloeimans & Holland Baroque zijn op zaterdag 28 januari vanaf 20.00 uur te zien in het Atlas Theater. Zie de site www.atlastheater.nl voor meer informatie en de mogelijkheid tot reserveren.

Auteur

Redactie