Walid Soppe naar Freudenberg Racing Team

COEVORDEN

Motorcoureur Walid Soppe uit Coevorden rijdt komend seizoen voor het Freudenberg Racing Team. Het Duitse raceteam was in 2016 actief met de Tsjech Karel Hanika en de Duitser Tim Georgi in het Junior Moto3 World Championship.

Georgi rijdt ook komend seizoen voor Freudenberg en krijgt met Soppe dus een nieuwe teamgenoot. Groot voordeel voor Soppe is dat hij bij het Duitse team kan beschikken over een KTM motor. Met die motor komt hij ook uit in de prestigieuze Red Bull Rookies Cup. Het Freudenberg Racing Team gaat in 2017 van start in de North European Cup (NEC) en pakt ook een aantal races mee van het Junior Moto3 World Championship. Het talent van Soppe wordt erkend door de organisatie van de Red Bull Rookies Cup, waar hij aan zijn derde seizoen mag beginnen.

Focus

De focus ligt dit jaar op de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Komend voorjaar zijn er twee vierdaagse testen. Het raceseizoen is tot en met de Motul TT Assen al gepland. Tijdens het voorjaar wordt in overleg met de begeleidingsstaf bekeken welke stappen na de TT kunnen worden gezet. Dit betekent dat de races in Assen, Oschersleben en Donington voor het NEC- kampioenschap zijn gepland en Barcelona voor het CEV-kampioenschap. Na de TT gaan het Freudenberg Team en Stichting Walid Racing om tafel voor de invulling van de rest van het seizoen.

Auteur

Redactie