Noordscheschut en SV Pesse naar finaledag Volksbankcup

EMLICHHEIM

De eerste voorronde van de veertiende Volksbankcup van SV Grenzland Laarwald in de Vechtetalhalle in Emlichheim was donderdagavond goed voor spektakel. Debutant Noordscheschut en ook SV Pesse wisten de finaledag te bereiken met goed verzorgd voetbal. Beide ploegen werden tweede in de poule, maar wisten tijdens de laatste wedstrijd dat ze al zeker waren van de eindstrijd.

Noordscheschut verbaasde vriend en vijand door meervoudig kampioen SV Veldhausen met 5-2 te verslaan en deze ploeg achter zich te laten. Daarvoor kon Noordscheschut thuisclub en poulewinnaar Union Emlichheim op 1-1 houden. Raptim uit Coevorden viel met slechts een gelijkspel tegen Noordscheschut in deze poule A niet op.

Regie

In poule B hadden Uelsen en SV Pesse de regie. SV Pesse versloeg SV Grenzland Laarwald 2 en SC Erica, voordat de ploeg zich in de laatste wedstrijd liet afbluffen door het sterke Uelsen (0-6), waardoor de Duitsers nog net op doelsaldo SV Pesse wisten te passeren in de groep. SC Erica droop ondertussen af met slechts een punt. De voorronde gaat vanavond vanaf 19.00 uur verder met onder meer Dalen, EMMS uit Slagharen en het Coevorder Germanicus.

Auteur

Redactie