Bea Kortwijk: 'Ik houd van een persoonlijke winkel'

NIEUW-AMSTERDAM

/SLEEN - Bea Kortwijk is met ingang van deze week ook eigenaar van de Albert Heijn aan de Vaart Zuidzijde in Nieuw-Amsterdam. Albert Heijn Kortwijk is al lange tijd te vinden in Sleen.

Door Kristian Elders Kortwijk neemt de supermarkt over van Antje en Wijpke Koopmans. Thans werken in Sleen en in Nieuw-Amsterdam in totaal bijna 200 medewerkers. Saillant detail is dat de grootouders van Kortwijk een kleine dorpswinkel startten in het buurdorp van Nieuw-Amsterdam: Veenoord. Terug naar haar roots dus in het tweelingdorp. In Sleen en in Nieuw-Amsterdam verschijnt een nieuwe naam op de gevel: Albert Heijn Klaver-Kortwijk. De kinderen van Kortwijk heten Susan en Bas Klaver. “Susan en Bas worden mijn opvolgers”, vertelt zij. De onderneemster is enthousiast over de ontwikkelingen in Nieuw-Amsterdam. “We kennen het marktgebied en dus ook heel veel mensen.”

Grootgrutter

Antje en Wijpke Koopmans verkochten de zaak aan Albert Heijn en Kortwijk kocht de supermarkt op haar beurt van de grootgrutter. “Ik houd van een persoonlijke winkel. Op die wijze doen we ons werk dan ook in Sleen. We komen dus met acties op de proppen en er worden in Nieuw-Amsterdam een koffiecorner en kinderhoek ingericht. Gelijktijdige acties in beide winkels kunnen elkaar versterken.” Kortwijk is de eerste tijd veel op de winkelvloer te vinden in Nieuw-Amsterdam en vertelt dat de bestaande werknemers dan wel in Sleen of in Nieuw-Amsterdam blijven werken. “Het is mooi om te zien dat Nieuw-Amsterdam als dorp steeds aantrekkelijker wordt om heen te gaan. Kijk alleen al naar de mooie aankleding van het kanaal. We willen daarnaast in Nieuw-Amsterdam in gesprek gaan met de klanten, want stel dat zij iets missen.” De eerste actie is onderweg. Bij aankoop van Coca-Cola maken klanten deze week kans op een levensmiddelenpakket.

Auteur

Redactie