Internationale Volksbankcup met clubs uit Zuidoost-Drenthe

EMLICHHEIM/COEVORDEN

De vijftigjarige voetbalclub SV Grenzland Laarwald houdt vanaf donderdagavond 5 januari (19.00 uur) de veertiende editie van de internationale Volksbankcup. Er is sprake van zaalvoetbal met boarding in de Vechtetalhalle in het Duitse Emlichheim.

Dat is even over de grens bij Coevorden. Titelverdediger is ASC Wielen en er doen zestien clubs mee. Er was nog nooit een Nederlandse winnaar. Raptim uit Coevorden en Noordscheschut strijden op 5 januari in poule A. Beide clubs kruisen de degens met meervoudig kampioen SV Veldhausen en ook thuisclub Union Emlichheim. In poule B spelen dezelfde avond SC Erica en SV Pesse tegen de Duitse opponenten SV Grenzland 2 en het hoog ingeschatte Olympia Uelsen.

Voorronde

De voorronde gaat op vrijdag 6 januari vanaf 19.00 uur verder met in poule C achtereenvolgens Dalen, ASC Wielen, GSV Ringe/Neugnadenfeld en SV Hoogstede. In poule D komen dezelfde avond Germanicus uit Coevorden, EMMS (Slagharen), SV Grenzland Laarwald en TSV Georgsdorf in actie. De nummers een en twee uit de poules gaan naar de finaledag op zondag 8 januari, die om 14.00 uur start. De allesbeslissende eindstrijd wordt om 17.45 uur verwacht. Na afloop van het toernooi worden - naast de beste teams - de beste speler, de beste keeper en de topschutter geëerd.

Auteur

Redactie