Sigrid’s Garden zoekt extra vrijwilligers

EMMEN

Sigrid’s Garden, het inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, is op zoek naar vrijwilligers. De stichting, gevestigd in Emmen, hoopt in 2017 nog meer gasten een helpende hand te kunnen reiken.

Dit jaar bezochten ruim 1500 gasten de diverse activiteiten en lezingen. De stichting zoekt vrijwilligers (m/v) voor werkzaamheden als gastvrouw/-heer, pr-werkzaamheden, administratief, organiseren en begeleiden van activiteiten en mensen die leidinggevende aspiraties hebben ondersteuning bieden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ieneke Bouwers via het telefoonnummer 0612591176 of via ienekebouwers@hotmail.com. Singrid’s Garden werkt samen met kanker gerelateerde zorginstellingen. Jaap Boer, directeur van de stichting: “Alleen door samenwerking ontstaan er geen hiaten in de zorgverlening van de persoon die met kanker te maken krijgt. Duidelijk is dat deze schakel in de gezondheidszorg van het grootste belang is. Uit onderzoek is gebleken dat kankerpatiënten die ook sociaal goed worden begeleid, sneller en met meer succes terug kunnen keren in de maatschappij.” De stichting is volledig afhankelijk van sponsoren voor een jaarlijks sluitende begroting. Het inloophuis blijkt voor personen en instanties steeds vaker een inspiratiebron te zijn door acties financieel te ondersteunen, zoals de Samenloop voor Hoop. In meerdere kerken in de gemeente wordt er voor de stichting gecollecteerd.

Auteur

Redactie