Jongeren verkennen talent met Movements

EMMEN

De gemeente Emmen investeert met het project Movements in jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om een samenwerking van vier organisaties uit Emmen. Het doel is om jongeren te prikkelen en hun mogelijkheden en talenten te verkennen.

Bij de start van het project kiezen zij op welke manier ze hun talent willen ontdekken. Ze kunnen kiezen voor kunst & cultuur en worden daarbij begeleid door stichting De Kunstbeweging. Of ze kiezen voor Sport & bewegen met een sportcoach van Lampe Vitaal. De jongerencoach van Welzijngroep Sedna staat klaar met raad en daad om de jongeren bij te staan in hun proces. Op 30 januari start de derde groep jongeren met Movements Kunst. Projectleider Suzanne Kleine van De Kunstbeweging vertelt: “Als locatie hebben we deze keer het oude casino in Klazienaveen. Een heerlijke plek waar de jongeren aan de slag gaan met theater, film- en dansworkshops. Het wordt een afwisselend programma waarin zij zelf centraal staan en bepalen waar hun presentatie over gaat.”

Veiligheid

Movements gaat uit van de gedachte dat jongeren oude belemmerende denk- en gedragspatronen met een beetje begeleiding kunnen doorbreken. “Het gaat om een nieuw perspectief”, verduidelijkt Klein. “Binnen de veiligheid van Movements krijgen de jongeren de kans hun talenten te ontdekken en hun zelfvertrouwen weer op te bouwen. Ze leren samenwerken en ook om anderen daarbij te vertrouwen.” Na het project worden de jongeren begeleid naar een leerwerkbedrijf door een jobcoach of kiezen ze voor een opleiding die bij hen past. Uit de voorgaande edities zette driekwart van de deelnemers de stap richting een baan, werkervaringsplek of opleiding. Op 22 februari ronden de deelnemers het kunsttraject af met een presentatie, waarna ze starten met de jobcoach. In april start de volgende editie van Movements. De invulling is dan sport en beweging. Aanmelden is nog mogelijk via www.movements-emmen.nl.

Auteur

Redactie