WKE is nog altijd de trots van het kamp

EMMEN

Na een roerige periode gaat het weer over voetbal op het woonwagenkamp in Emmen. Het elftal van WKE'16 heeft met een vriendenteam van het kamp een goede eerste seizoenshelft beleefd.

Door Jesper Langbroek De kampbewoners denken met plezier terug aan de tijden dat WKE in de hoofdklasse speelde en zich tot algemeen amateurkampioen van Nederland kroonde. Het waren de sportieve hoogtijdagen van de vereniging, die daar financieel wel aan ten onder ging. Aan het faillissement van vorig jaar denken de Emmenaren met minder veel plezier terug. Even waren ze bang dat er niet meer gevoetbald zou worden op sportpark Grote Geert, maar de club maakte deze zomer een doorstart en ging onder de naam WKE'16 verder. Met een nieuw bestuur begon de club, die in de volksmond nog steeds WKE wordt genoemd, onderaan in het amateurvoetbal. In de zondag vijfde klasse maakten spelers van buitenaf plaats voor bekende familienamen als Hindriks en Wolters. Het eerste elftal is een vriendenteam geworden, met middenvelder Jannes Wolters (34) als aanvoerder. Hij loopt vanaf zijn zesde rond op de club, maar zat nooit vast bij het eerste elftal. Toen de broodvoetballers wegtrokken, hielp hij met het samenstellen van een nieuwe ploeg. “We hebben niet ver hoeven zoeken. Het zijn allemaal voetballers van het kamp met daarbij een paar jongens van buitenaf die de club kennen of zijn aangetrouwd”, vertelt Wolters.

Goed op weg

Het team wil graag de eerste kampioen van Nederland worden en was onder coach Pascal Mulder goed op weg. Maar de trainer vertrok deze maand plotseling richting de uitgang, een week nadat hij zijn contract had verlengd. Mulder zou een buitenlands avontuur aangaan, maar wordt ook genoemd in een fraudezaak. “Dat lees ik ook in de krant”, zegt Wolters. “Als groep hadden wij een goede band met hem. Wat hij privé doet, staat los van het voetbal. Al is het wel jammer dat de club weer negatief genoemd wordt.” Na het vertrek van Mulder - oud-speler van WKE Henk Hogenbirk is zijn opvolger en blijft in elk geval tot aan het einde van dit seizoen trainer aan de Sluisvierweg - beleefde WKE'16 het eerste verlies van dit seizoen in een inhaalduel tegen Weiteveense Boys: een wedstrijd die eerder werd gestaakt wegens verbaal wangedrag. Het neemt de kampioenswens van WKE'16 niet weg. De koploper kan het verlies verwerken tijdens een trainingskamp in Marbella, dat wordt betaald door de spelers zelf. Daarna wacht de ontmoeting met nummer twee en streekgenoot Valther Boys: de belangrijkste concurrent voor de titel. De kampbewoners zullen WKE weer steunen. Het niveau is dan niet meer wat het geweest is, maar de gezelligheid bestaat nog. De kantine van de club is nog steeds de plek waar de kampbewoners samen komen om te biljarten of naar de wedstrijd van het eerste te kijken. Hun club WKE is weer - of nog altijd - de trots van het kamp.

Auteur

Redactie