Frederik en Geessien Pol vieren briljanten huwelijk

EMMEN

Frederik Pol en zijn geliefde Geessien Pol-Steenhuis zijn vorige week donderdag 65 jaar getrouwd. Het briljanten echtpaar vierde het jubileum in Woon- en Zorgcentrum De Holdert in Emmen.

Een groots feest was het donderdag niet. Dat is niet meer te doen voor Geessien (84). Zij kreeg vier jaar geleden een herseninfarct en zit sindsdien in een rolstoel. Als gevolg van die beroerte verhuisde het echtpaar van Emmermeer naar De Holdert. Geessien praat en beweegt moeilijk, zeker nadat ze ook nog een tweede herseninfarct te verduren kreeg. Frederik (88) is flink maar wordt een beetje vergeetachtig. Of zoals hij zelf zegt: “Ik ben niet dement, maar lijdt wel aan ouderdomsdementie. Ik vergeet gewoon veel.” Beiden zijn geboren in Zwartemeer en zijn na hun huwelijk naar Leerdam vertrokken. De gemeente Emmen bleef toch wel trekken waardoor het stel naar de Emmer wijk Angelslo verhuisde en daarna jarenlang in Klazienaveen heeft gewoond. Frederik en Geessien kregen vier dochters - Trijntje, Grietje, Aukje en Wilma - en hebben acht kleinkinderen en maar liefst elf achterkleinkinderen. Geessien was in haar beginjaren werkzaam in het veen, maar na de geboorte van Trijntje werd ze fulltime huisvrouw. Frederik heeft ook in het veen gewerkt en is nog in lengte van jaren actief geweest bij de Draka in Emmen. Heel veel hobby’s hadden ze niet, al mochten ze wel graag fietsen en met de caravan op de camping staan.

Auteur

Redactie