KiVa-certificaat onthuld op De Diedeldoorn

EMMEN

Op de katholieke basisschool De Diedeldoorn in Emmen is vorige week het zogenoemde KiVa-certificaat onthuld. Dit houdt in dat de leerlingen en leraren op De Diedeldoorn voor elkaar opkomen en zo de strijd tegen het pesten willen winnen.

Uit evaluatie van het KiVa-programma blijkt dat door KiVa niet alleen een afname van het aantal pesters en slachtoffers is bereikt, maar dat het ook heeft geleid tot sterkere antipesthoudingen en meer medeleven met slachtoffers. “Omdat we ons hier 100% voor inzetten en aan alle criteria voldoen, hebben we het KiVa-certificaat gekregen”, verduidelijkt Dorien Franken, leerkracht op die basisschool. Tijdens de uitreiking kreeg een aantal leerlingen, ouders en docenten een letter om samen de zin ‘Samen maken wij een fijne school’ te maken.

Auteur

Redactie