Geslaagde lichtjestocht vanuit brede school Som: foto's

COEVORDEN

Voor de tweede keer hield de Coevorder brede school Som een lichtjestocht door de stadswijken Poppenhare en Lootuinen. De avond begon met de kerstvieringen bij de drie scholen. De kinderen kwamen in fraaie kleding naar school. Per school was er aandacht voor de kerstgedachte, waarna er een feestelijk buffet voor de kinderen was. Met elkaar genoten de kinderen van de gezelligheid en de lekkernijen, die door ouders waren bereid.

Rond de klok van zes uur verzamelden de kinderen zich op het schoolplein, waar de andere kinderen van Kinderwereld en uit de buurt ook al klaar stonden. Dynamix stond ook klaar: de majorettes hadden speciaal lichtgevende batons en de muziekinstrumenten waren mooi verlicht. Wijkagent Henk Kamphuis ging voorop, waarna de muziek met de majorettes volgde. Daarna sloten eerst de jongste kinderen van Kinderwereld met hun ouders en leidsters aan. Daarna volgde de grote rij van kinderen met hun ouders en de juffen en meesters van de scholen. Al met al was het een lange verlichte optocht, die langzaam richting de speeltuin Lootuinen ging. Onderweg waren er mooie verlichte tuinen te zien. Enkele buurtbewoners hadden de moeite genomen om de potjes, die uitgedeeld waren door buurt- en speeltuinvereniging Lootuinen, te vullen met kaarsjes en langs de weg te plaatsen. Bij verschillende huizen gingen de gordijnen open om de mooie verlichte stoet te bekijken. Enkele buurtbewoners kwamen zelfs uit huis voor de stoet en de muziek.

Snoepje

Bij de speeltuin Lootuinen werd een korte pauze gehouden om alle kinderen de kans te geven om een snoepje te pakken. Daarna ging de stoet verder Poppenhare in richting woonwijkcentrum De Schutse. Bij aankomst was direct te zien dat medewerkers van De Schutse extra hun best gedaan hadden om alles mooi te verlichten. Daarnaast stond er warme chocolademelk met een schuimkrans klaar voor de kinderen, ouders en opa’s en oma. Dynamix liet het gezelschap als afsluiting nog genieten van kerstliedjes.

Auteur

Redactie