Kelvin Jager geniet van sfeervol Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

SLEEN/STEENWIJKSMOER

De veertigste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi start op dinsdagavond 27 december met de voorronde. Honderd clubs komen dan in actie en in liefst twintig sporthallen rolt de bal.

Door Kristian Elders Deze krant blikt in een vierluik vooruit op het befaamde toernooi. Voetballer Kelvin Jager van zondag derdeklasser Sleen sluit de reeks. De 28-jarige aanvallende middenvelder won de vorige editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi met SC Erica. De oud-inwoner van Veenoord begon te voetballen in de jeugd van SV Twedo. Hij schopte het tot de jeugd van FC Emmen, maar als B-junior kwam een einde aan die tijd. Jager werd - fysiek en gezien zijn lengte - te licht bevonden. Jager: “Ik speelde na die tijd in de A1 van SV Twedo en ook twee jaar in het eerste zondagteam. We hingen in die tijd tegen de tweede klasse aan, maar het was twee keer net niet.” De spelmaker wilde het destijds hogerop proberen en koos voor buurman SC Erica. Hij beleefde fraaie jaren in de zondag eerste klasse en speelde vaak mee voor de prijzen. “Een mooie tijd, maar van mijn keuze voor Sleen heb ik geen spijt. Ik woon alweer enige jaren in dit dorp en mijn vriendin komt hier vandaan.”

Leuke mix

Jager is goed te spreken over de prestaties van Sleen op het veld. In de derde klasse C staat de ploeg van trainer Reinoud Haak tweede. “We hebben een leuke mix van verschillende leeftijden. Ik vind dat meedraaien bij de eerste vijf haalbaar moet zijn.” Jager heeft al veel ervaring opgedaan tijdens het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Hij speelde het toernooi in het verleden met SV Twedo en kwam altijd ver met SC Erica. Jager houdt van het technische spelletje op de zaalvloer. “Vorig jaar wonnen we de grote finale van Rolder Boys en een jaar eerder verloren we de eindstrijd van MSC uit Meppel.” De inwoner van Sleen roemt de organisatie van het toernooi. “De vrijwilligers staan voor iedereen klaar. Ook zij leven naar het toernooi toe en voor ons is het genieten van de sfeer.” De voorronde lijkt voor Sleen op voorhand boeiend met alleen maar gemeentelijke derby’s. De roodhemden treffen buurman Sweel (za.) uit Zweeloo, het Coevorder Germanicus, SV DSC’65 uit Dalerveen en thuisclub Dalen. Er wordt immers in de fraaie sporthal ‘t Grootveld gespeeld. “Een pittige en ook zeker mooie poule. We maken altijd kans om door te gaan, maar ik zie Dalen als favoriet in deze poule. De wedstrijd tegen DSC’65 wil ik in elk geval niet verliezen, want mijn neefje Stan Meppelink speelt bij die club en mijn stiefvader Richard Nieborg is daar trainer. We moeten de kwartfinale kunnen halen.”

Auteur

Redactie