Wond expertisecentrum van start in Aleida Kramer

COEVORDEN/DALEN

Per 2 januari start in Coevorden een wond expertisecentrum. Dat is een samenwerking tussen de Saxenburgh Groep en Icare in Coevorden en Dalen.

De impact op de kwaliteit van leven - net als de kosten die gemoeid gaan met de wondzorg - is groot, stellen de Saxenburgh Groep en Icare. Met het realiseren van een wond expertisecentrum (WEC) in het Coevorder dagziekenhuis Aleida Kramer wordt volgens de initiatiefnemers goede zorg geboden, leidt een efficiënte aanpak tot snellere genezing en worden kosten gereduceerd. De activiteiten van het WEC zijn: het afstemmen met de hoofdbehandelaar, het opstellen van een behandelplan, het verzorgen van wonden, het verstrekken van verbandmiddelen en advies en preventietaken. Het uitgangspunt vanuit de eerste lijn is dat de patiënten snel kunnen worden doorverwezen naar het WEC.

Eerder naar huis

Bij samenwerking met de ziekenhuizen is de doelstelling om patiënten eerder naar huis te laten gaan en het aantal polibezoeken te reduceren. De wondverpleegkundigen van het ziekenhuis en Icare hebben elke werkdag 's ochtends spreekuur in het Coevorder WEC om complexe wonden te kunnen volgen. Het WEC wordt bemand door een wondverpleegkundige, physician assistant of verpleegkundig specialist van de Saxenburgh Groep of Icare. Er wordt straks nauw samengewerkt met de praktijkondersteuners.

Auteur

Redactie