Verantwoorde Teenage Party in Coevorden

COEVORDEN

The Industry houdt op vrijdag 30 december van 20.00 tot 0.30 uur de eerste officiële Coevorder Teenage Party voor tieners in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. De organisatie van het feest wil jongeren een plek geven om elkaar te ontmoeten.

“Ook willen we bereiken dat de jeugd - op basis van geen alcohol drinken - meer is dan alleen maar ‘stoer’.” Dat zegt Sander van Eijk namens The Industry. “We zien graag dat jongeren merken dat uitgaan zonder alcohol en roken ook heel leuk is.” De organisatie wil de Coevorder jeugd de ideale mogelijkheid bieden om op een verantwoorde manier kennis te maken met het uitgaansleven. “Het feest is gebaseerd op de kernwoorden cool en verantwoord. De avond wordt verzorgd door DJ Lørs met de laatste dancebeats van dit jaar, er zijn leuke alcoholvrije cocktail alternatieven - happy drinks - en alles is op basis van het NIX principe, waarbij wij de hoogste prioriteit stellen aan veiligheid en verantwoordelijkheid. Alles uiteraard zonder alcohol, drugs en sigaretten.”

Tieners én ouders

Waarom zo strikt als het gaat om gezonde handhaving voor een verantwoorde avond uit? Van Eijk: “Wat veel tieners én ouders zich niet realiseren is dat drinken bij jongeren nog veel ernstigere gevolgen kan hebben dan bij volwassenen. Jongeren lopen eerder kans op hersenschade, schade aan organen en verslaving. Om nog niet te spreken over de gevolgen op lange termijn. Ons motto is dan ook: NIX maakt jou mooier, nu en vooral voor later.” Van Eijk: “We gaan er dan ook vanuit dat ouders met hun kinderen bespreken dat alcohol onder de 18 jaar wettelijk verboden is. Wanneer blijkt dat jongeren bij binnenkomst toch alcohol hebben genuttigd, dan weigeren hen. Ook bellen wij de ouders om hun zoon of dochter op te komen halen.”

Avond uit

Van Eijk: “We hanteren dus een strikt beleid aan de deur met voldoende beveiliging, zodat kinderen gegarandeerd een veilige en schone verantwoorde avond uit hebben. Een identiteitsbewijs is dan ook voor iedereen verplicht en voor 12- en 13 jarigen geldt een eigen ID of een kopie van het ID van de ouders, waar hij of zij bij op staat. Een kopie van het eigen identiteitsbewijs is niet toegestaan.” Om het voor de jongeren mogelijk te maken vraagt de organisatie een lagere bijdrage dan gangbaar is. De entreekosten zijn 5 euro en een muntje kost 1,50 euro. Er is overigens ook een ruimte aanwezig voor jassen, die tegen betaling van 1 euro een veilige plaats krijgen.

Aan de deur

Meer informatie staat op de pagina op Facebook: The Industry TeenParty. Tickets zijn - naast de voorverkoopadressen - ook op de avond zelf aan de deur verkrijgbaar. De deur gaat om 19.55 uur open. De organisatie vraagt ouders die hun zoon of dochter brengen om niet te vroeg voor de deur te staan. Na 22.30 uur is er geen toegang meer mogelijk tot het feest. Voorverkoopadressen zijn: aan de balie van Training Factory (Monierweg 20), Music & More (Friesestraat 50) en Coop Oldengarm (Rembrandtlaan 16) in Coevorden of via de website van VanPlan: www.vanplan.nl.

Auteur

Redactie