Obeast wint First Lego League in Emmen

EMMEN/COEVORDEN

Afgelopen weekend vond er bij het Drenthe College in Emmen de First Lego League plaats. Bij dit evenement strijden verschillende voortgezet onderwijs scholen tegen elkaar met zelfgebouwde robots van Lego.

Na een drukke, maar gezellige dag kwam na het juryberaad de volgende uitslag tot stand: de hoofdprijs ging naar het team Obeast van het Dr. Nassau College van de campus Quintus 1. Zij waren op meerdere fronten het sterkste team en gaan namens onze regio de strijd aan tijdens de Benelux-finale in Zwolle op 4 februari volgend jaar. Zij hebben dus nog even tijd om hun robot verder te perfectioneren. Gelukkig voor de overige deelnemers waren er meer prijzen te verdelen. Zo ging de Robot Prestatieprijs naar het team Lelumenatie van De Nieuwe Veste en ging het team van het Hondsrug College VWO Plus er met de Robot Ontwerpprijs vandoor. De Project Prijs voor beste presentatie ging naar De Bats van De Nieuwe Veste en ook de prijs voor de Core Values voor de beste teamspirit ging naar De Nieuwe Veste (Lelumenatie). Tot slot ging het Hondsrug College er vandoor met de Stimuleringsprijs voor de beste financiële onderbouwing. De opbrengst van de verkoop van de broodjes hotdogs en bonbons op deze wedstrijddag - goed voor 361,92 euro - werd zaterdagavond overhandigd aan het Glazen Huis in Emmen.

Auteur

Redactie