'En doar was locht' tot twee keer toe in Sleen

SLEEN

‘En doar was locht’. Zo heet de kerstreis die vrijdag en zaterdag te maken was in Sleen. Het spektakel vindt één keer per vijf jaar plaats. Samen met een verteller en begeleider gingen groepen mensen langs negen taferelen, waaronder Jozef’s Klussenbedrijf.

Elk tafereel speelde zich vrijdag en zaterdag af op een markante locatie in het brinkdorp. De scènes zijn geschreven door voorganger Hans Borst en gebaseerd op het aloude kerstverhaal uit de Bijbel. Borst werd bijgestaan door Janny Veltman, Hammie Oldengarm, Cor Molenaar en Hans van der Heijden. Veltman en Oldengarm namen de regie voor hun rekening. Elke scène duurde ongeveer negen minuten.

Ontdekkingsreis

De ontdekkingsreis eindigde bij de Ontmoetingskerk en nam twee uur in beslag. De muzikale begeleiding werd verzorgd door zanggroep Vocation, muziekvereniging Crescendo, een organist, een trompettist, een pianist, een projectkoor en de Sleener Toren Zangers. Verder leverden midwinterhoornblazers een bijdrage.

Auteur

Redactie