Cody Hidding: ‘Met tranen in zijn ogen knuffelde hij mij’

KLAZIENAVEEN

Het was vet, het was cool, het was hard en het was raar. Dat was in het kort de reactie van Cody Hidding uit Klazienaveen, na zijn hardstyle-avontuur afgelopen zaterdag in Oslo, Noorwegen.

Door Vincent Trechsel Daar mocht de 20-jarige onder zijn pseudoniem DJ Lawss namelijk een uur draaien op het festival Sound of the Harder Stylez. “Het was heel vermoeiend, maar echt geweldig.” Het spannendste was naar eigen zeggen de vliegreis, omdat hij nog nooit had gevlogen. Samen met vader Erik en goede vriend Ruben de Vries werd Hidding opgewacht op de luchthaven en werden ze naar het hotel gebracht. Na een paar uurtjes sightseeing in de hoofdstad van Noorwegen kon het feest beginnen.

Gok

Het meest bizarre vond plaats bij aankomst. Hidding daarover: “Toen we aankwamen, werd ik door wildvreemden herkend. Dat was zo raar en cool tegelijk. Mensen wilden met me op de foto en zo. Er was zelfs een jongen - ik gok net zo oud als ik - die me zelfs met tranen in zijn ogen stond te knuffelen.” De tijd waarop Hidding draaide was wat aan de vroege kant, maar dat werd door het publiek ruimschoots goed gemaakt. “Het was niet normaal zoals die gasten tekeer gingen. Dat is tien keer intenser dan hier in Nederland. Ze schreeuwden alle nummers mee en als ik mijn geluid even uitzette, zongen zij gewoon verder. Super vet, want daar doe je het voor.”

Publiek

Het optreden was dan ook niet heel spannend, want dat ging allemaal vanzelf, zoals hij zelf zegt. Hoogtepunt van de avond was het laten horen van zijn nieuwste plaat. De reacties waren lyrisch, het publiek ging compleet uit zijn dak en de organisatie had de vlammenwerpers aangezet voor wat extra effect hard. Na zijn show heeft Hidding backstage een half uur op een trappetje voor zich uit zitten staren. Even laten bezinken wat hem zojuist is overkomen. Het gestaar werd doorbroken door het Noorse hardstyle dj-duo Da Tweekaz - de hoofdact van de avond - dat liet weten Hidding wel te kennen. “Is toch bizar, man? Dat zij mij gewoon kennen en mijn muziek vet vinden. De organisator liet al weten dat ik de volgende keer weer moet komen.”

Auteur

Redactie