Emmer judoka Dave van Lier wint in Hoogeveen

KLAZIENAVEEN/EMMEN

Dave van Lier heeft in Hoogeveen tijdens het toernooi van de budovereniging uit deze plaats de klasse tot 90 kilogram gewonnen. De 22-jarige Emmenaar was gedreven om weer te presteren.

Nog niet zo lang geleden besloot hij om het wedstrijdjudo weer op te pakken. Dit na een lange - en succesvol afgeronde - opleiding als beroepsmilitair. De start als wedstrijdjudoka was succesvol en de judoka van Vos kwam zonder problemen in de finale. De sterke Hakobjanijan uit Groningen werd hierin door Van Lier na een werptechniek met een houdgreep verslagen. Erik Schimmel was weer goed bezig in de zwaarste klasse senioren. Gehinderd door een voetblessure kon hij echter niet voluit gaan en dat werd hem in de finale noodlottig. Met een fraai uitgevoerde schouderworp won Patrick Meijer van hem en voor Erik Schimmel restte een zilveren plak. Dimitri Boer was heel goed in de klasse tot 60 kilo. Met zijn sterkste techniek - een tilworp - won hij bijna alle wedstrijden. In een spannende finale tegen Maurits Dammer uit Groningen wist hij hiermee een opgelopen achterstand weer goed te maken en de finale te winnen.

Lois Klein

Lois Klein uit Noord-Sleen werd ook eerste. Zij schopte het tot de finale tegen Nomade Riadi uit Enschede. Het was tijd voor revanche omdat Riadi in Almelo nog van haar had gewonnen. Deze keer was Klein de betere. Tom Akker was goed bij de jongens. De talentvolle Akker wil volgend seizoen graag aansluiten bij het Regionaal Talenten Centrum in Emmen, die in samenwerking met het Emmer Carmelcollege is opgezet. De gedreven jonge judoka won de finale met ippon van Lars Wiersma uit Dronten. Er werden nog meer knappe resultaten behaald door de Vos judoka’s tijdens dit laatste toernooi in 2016. Alex Wacker, Crifaa Blauw en Jay Langerijs behaalden zilver en Megan Klasen, Floor Maats en Nick Langerijs stonden op het erepodium met een bronzen medaille.

Auteur

Redactie