Zwemmers De Plons schitteren tijdens thuiswedstrijd

COEVORDEN

Negentien medailles en 21 persoonlijke records voor de zwemmers van De Plons en dat op 26 afstanden. Het water van De Swanenburg leek de dertien zwemmers van de Coevorder zwemvereniging vleugels te geven.

Bij de meisjes minioren 3 en 4 kwamen Dachèn Haaijer en Amira Veldsink uit op de 25 meter rugslag en de 25 meter vrije slag. Bij beide afstanden won Dachèn de gouden medaille en Amira de zilveren. Beide dames deden dit, op beide afstanden, ook nog eens met een persoonlijk record. Melle van Veen was de enige jongen die voor De Plons zwom. Hij zwom bij de minioren 3 en 4 de 25 meter vrije slag en de 25 meter rugslag. Op beide afstanden ging hij er met een gouden medaille vandoor en beide met een persoonlijk record. Anouk Booij en Geke Oost zwommen in de categorie jeugd 1 en 2 de 50 meter rugslag en de 50 meter vrije slag. Bij de 50 vrije slag zwommen beide dames een pr en ging Geke er met de bronzen medaille vandoor. Anouk werd verdienstelijk vierde. Bij de rugslag won Geke eveneens brons in een pr van 41.82 seconden.

Nieuwe afstanden

Tamira Boonstra zwom twee - voor haar - nieuwe afstanden. Bij de minioren 5 en junioren 1 zwom ze de 50 meter vrije slag en de 25 meter vlinderslag. Ze won, heel knap, een bronzen plak op de 25 meter vlinder in een tijd van 21.10 seconden. In de categorie meisjes, junioren 2 en 3, waren vijf van de zes zwemsters afkomstig van De Plons. Bij de 25 meter vlinderslag werden vier persoonlijke records gezwommen. Zwemsters van De Plons bezetten de eerste vijf plaatsen. Goud ging naar Fleur van der Weide, zilver was er voor Fleur Wieringa en Delila Hemelrijk ging er met de bronzen plak vandoor. Bij de 50 meter rugslag zwommen de Coevorder zwemsters drie persoonlijke records. De eerste en tweede plaats waren weer voor respectievelijk Fleur van der Weide en Fleur Wieringa. Sanne Pastoor won hier brons. In de categorie senioren 1 en ouder zwommen Mirna Wolters en Ilse de Vries de 50 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag. Bij de vrije slag won Mirna goud en Ilse zilver, beide in een pr. Bij de schoolslag werd Mirna tweede en Ilse derde. Traditioneel worden de wedstrijden afgesloten met estafettes: deze keer voor gemengde teams van 12 jaar en ouder. De Plons had deze keer alleen maar meisjes in deze leeftijdscategorie die de estafette konden zwemmen. De meisjes lieten zien over behoorlijk wat power te beschikken, want beide 4x50 meter wisselslag wedstrijden werden door de zwemsters van De Plons met overmacht gewonnen.

Auteur

Redactie