Keuzekado/Feyen investeert in mensen met arbeidsbeperking

COEVORDEN

Wethouder Joop Brink van de gemeente Coevorden ging vrijdagmorgen niet zomaar met bloemen naar het bedrijf Keuzekado/Feyen in Coevorden. Drie werkervaringsplaatsen zijn namelijk omgezet in een tijdelijk contract. Bianca de Coc, Husein Bikic en Gert Bos zijn de gelukkigen. De gemeente en het bedrijf zijn partners op dit vlak.

"Voor wat betreft de andere twee personen met bloemen geldt dat één binnenkort een voortgangsgesprek heeft", vertelt Vera Arling namens de afdeling communicatie van de gemeente Coevorden. "De andere persoon besloot samen met Feyen en de gemeente dat dit werk fysiek gezien niet goed te doen is voor haar. Met haar wordt gezocht naar een andere mogelijkheid voor werk." Gastheer van het bezoek en directeur Tijs Hulshof overhandigde samen met Brink de bloemen aan de werkervaringsmedewerkers. Brink gaf het bedrijf op zijn beurt het zogeheten predicaat Sociaal Werkgeverschap. "Feyen durft te investeren in mensen met een arbeidsbeperking en creëert daarmee kansen voor iedereen", zegt de wethouder.

Doelstellingen

De samenwerking tussen het Coevorder bedrijf en de gemeente sluit aan op de doelstellingen van de Arbeidsmarktregio Drenthe. Daarin werken de gemeenten Borger-Odoorn, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Coevorden en het UWV samen met werkgevers en vakbonden aan werk. Er is extra aandacht voor werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Auteur

Redactie