Kerst in het kwadraat

EMMEN

De Vrije Baptistengemeente uit Emmen (VBE) organiseert dit jaar maar liefst zes events voor mensen van de meest uiteenlopende leeftijden, waaronder een kerstevent in het Hampshire Hotel in Emmen.

Veel mensen bereiden zich al weer voor op het vieren van het kerstfeest. Dit doen ze het liefst samen met diegenen die hun dierbaar zijn. Dat neemt niet weg dat er ook veel mensen zijn die deze donkere dagen alleen door moeten brengen. “Wat is het dan heerlijk om naar een kerstevenement te gaan dat je aanspreekt, waar je de warmte mag voelen, waar je even tot rust mag komen en waar je in een mooie sfeer je dagelijkse zorgen even achter je mag laten”, zegt Sven Dekker. Samen met Kerstin Schepers heet hij de gasten welkom in het Hampshire Hotel in Emmen.

Kerstevent

Het eerst kerstevent is een kerstbrunch op donderdag 15 december in Parc Sandur in Emmen. Deze brunch is speciaal voor de ouderen. Er worden samen kerstliederen gezongen en er is een korte toespraak. De brunch is van 11.30 tot 15.00 uur. Opgeven hiervoor is niet meer mogelijk. Op zondag 18 december in het Hondsrug College vinden twee identieke kinderkerstevents plaats, onder de naam‘Wonderlijke Kerst!’. Kinderen van basisscholen en hun ouders zijn vanaf 9.30 uur welkom. Wonderlijke Kerst duurt tot 11.30 uur.

Kinderen

Voor de volwassenen worden er maar liefst drie identieke events georganiseerd in Hampshire Hotel in Emmen op zaterdag 24 december. De aanvangstijden zijn 18.30 uur, 20.30 uur en 22.30 uur. Tijdens de dienst van 18.30 uur is er kinderopvang voor kinderen tot 4 jaar en een kinderprogramma voor kinderen in de basisschoolleeftijd. “Vorig jaar was de opkomst met 1500 bezoekers zo groot, dat er dit jaar een extra event is gepland”, aldus Dekker. “Het is echt prachtig om te zien hoe mensen het ervaren. Het voor is mij een hele eer om deze keer gastheer te zijn. Schepers vult aan. “Het blijft altijd wel een beetje spannend, maar ook ik heb er echt veel zin in. De voorbereidingen zijn in volle gang. Ik kan niet wachten tot het zover is.”

Auteur

Redactie