Klinkenvlier Knalt: spektakel op oudjaarsdag

COEVORDEN

Klinkenvlier Knalt. Onder die noemer wordt op zaterdag 31 december vanaf 10.00 uur flink met carbid geschoten aan de Europaweg in Coevorden.

Door Kristian Elders De organisatie van het spectaculaire gebeuren bestaat uit Marc van der Haar, Erik Drenthen, Joey van Erkelens, Henry Bremer, Rik Winter, Danny Winter, Marcel Winter, Patrick van der Weide, Patrick Fonville, Christian Brink, Remko Assen, Leon Wesselink en Pieter Wolf. Volgens de regels mag de groep niet schieten met een watertank, die duizend liter kan bergen. En dat gebeurt dus niet meer. “Maximaal vijftig liter is toegestaan”, vertellen de Coevordenaren Patrick Fonville, Patrick van der Weide, Remko Assen en Rik Winter. “Het is jammer dat de watertank afvalt, maar de mensen komen ook langs voor de gezelligheid. Als het weer maar goed is. Het voordeel is wel dat we nu méér schoten hebben. We hebben in elk geval twintig buizen, die een meter lang zijn. De inhoud van die buizen is vijftig liter. In plaats van één grote knal hebben we dus veel meer knallen.”

Erik van Klinken

De Emmer zanger Erik van Klinken komt - net als vorig jaar - langs op de Klinkenvlier. “Hij zingt in totaal ongeveer drie uur en er is sprake van pauzes tussen zijn optredens door. Erik komt ‘s middags langs.” De groep organiseert het evenement alweer voor de zevende keer. Op het omvangrijke grasveld is ruimte genoeg en ook parkeerplaatsen zijn er voldoende. “Fietsers kunnen makkelijk even komen kijken.”

Auteur

Redactie