Jongeren gezocht voor project Guerilla Poëzie

EMMEN

Jongeren uit Emmen worden gezocht voor het kunstproject Guerilla Poëzie. Onder leiding van kunstenaars Henry Alles en Kasper Peters gaat het jongerenproject van start in de Marke in de Emmer wijk Angelslo.

Op 13 december begint een groep van dertien tot en met dertig jaar daar met het maken van kunstwerken en gedichten met het thema ‘Neem je ruimte!’ Het idee voor het thema is gebaseerd op Emmen als krimpgemeente. Veel jongeren trekken weg uit Emmen. Dit wordt uiteraard niet als onverdeeld positief gezien, maar de beide kunstenaars houden van omdenken. Poëzie-kunstenaar Peters: “Deze jongeren staan in dit project positief in de schijnwerpers. Wij gaan met ze aan de slag en ze bedenken zelf kunstwerken waar de inwoners van Emmen van gaan genieten. De kunstwerken worden na afloop namelijk niet binnenshuis geëxposeerd, maar poppen na afloop van het project hier en daar op in het straatbeeld. Als een positieve Guerilla dus. Ons doel is om de inwoners te verrassen, te verbazen en misschien ook lichtelijk in verwarring te brengen.” Geïnteresseerde kunstenaars in spe kunnen op 13 en 22 december van 18.30 tot 20.30 uur aan de slag met Guerrilla. Opgeven kan bij suzanne.kleine@dekunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie