Hondsrug College ontvangt predicaat SOL

EMMEN

Het Hondsrug College mag zich sinds vorige week School voor Ondernemend Leren (SOL) noemen. Tot voor kort stond deze manier van onderwijs bekend als het Entreprenasium en lag de nadruk op het starten van een eigen bedrijf.

Op een ondernemend leren school is dat niet meer noodzakelijk. Het belangrijkste is dat leerlingen zich ondernemend opstellen. Leerlingen worden op deze manier mondiger, creatiever en krijgen meer zelfvertrouwen. Bij een nieuwe naam hoort ook een eigen logo en dat werd door de leerlingen opgehangen. Havo-leerling Marieke Woering (13) uit Borger is trots op de nieuwe naam. “We gaan bijvoorbeeld een ouderavond en een stamppot diner organiseren. Heel veel werk en geregel - ook buiten schooltijd - maar niemand die daar moeilijk over doet.”

Auteur

Redactie