Germanicus pakt winst tegen GVAV Rapiditas

COEVORDEN

Germanicus speelde zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen GVAV Rapiditas en wist deze wedstrijd in de slotfase te winnen met 1-0 door een goal van Marco Cremer.

Beide ploegen waren op een aantal plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week. Bij Germanicus waren Vincent Beugelink, Erwin Doorn en Bas Smits niet inzetbaar. Hun posities werden uitstekend ingenomen door Gio Mendes, Nick Schenkel en Nick Schuiling. Trainer Prins had Eric Boer en Daan van Dijk in het centrum geposteerd waardoor Nick Schenkel als linksback fungeerde en Daniel Balsala als rechtsback. Deze oplossing werkte prima, want praktisch de hele wedstrijd werd er geen kans weggegeven. Germanicus speelde veel op balbezit en dat lukte prima zonder dat er heel veel kansen gecreëerd werden. Na een goede combinatie kwam Nick Schenkel goed door aan de linkerkant, maar zijn voorzet wist net niet Marco Cremer te bereiken. Even later kwam men weer door via links, maar werd de goal, die Cremer maakte, afgevlagd door de grensrechter van GVAV. Germanicus probeerde meer dreigend te zijn na rust, maar werd zelden echt heel gevaarlijk. Aan de andere kant gaf men ook helemaal niets weg, dus was het wel duidelijk dat één goal vandaag wel voldoende zou zijn voor de winst. Een goede combinatie tussen Roelof van Dijk en Marco Cremer werd nog net geblokt door de verdediger van GVAV, maar even later was het toch raak.

In stelling

Een mooie actie aan de rechterkant van Erwin Smale (die ingevallen was voor de moegestreden Schuling, red.) bracht Marco Cremer in stelling. Cremer draaide zich goed vrij en schoot vanaf tien meter onhoudbaar raak. Pim van der Veen kwam in het veld voor Marco Verhoef. Van der Veen maakte direct een mooie actie en stuurde daarmee de verdediger van GVAV het bos in. Even later had hij de mogelijkheid om de 2-0 te maken, maar verdween de bal over het doel. Dit was praktisch ook de laatste actie van de wedstrijd, want even later floot de prima leidende scheidsrechter Jager voor het einde van de wedstrijd. Germanicus speelde solide en wist op deze wijze de overwinning veilig te stellen. Eind januari hervat Germanicus de competitie met een uitwedstrijd bij Hoogezand. Van 14 tot en met 18 januari zal de ploeg op trainingskamp gaan naar Malta.

Auteur

Redactie