TVC: titel voor Chloé van der Veen, Anouk de Vries en Fleur Vuuregge

COEVORDEN

In Harlingen vond zaterdag de tweede wedstrijd van de noordelijke turncompetitie plaats voor de turnsters uitkomend in de eerste en tweede divisie. Maar liefst drie turnsters van TVC Coevorden wisten deze titel te behalen. Chloé van der Veen, Anouk de Vries en Fleur Vuuregge mochten hiervoor de gouden beker in ontvangst nemen. Marleen van der Weide behaalde keurig de tweede plaats. Er was een dagprijs te behalen en ook was er een beker voor de beste drie turnsters van de totale competitie.

Bij de instap N2 deden Siënna Winter, Jayden Schnoing en Chloé van der Veen mee. De turnsters lieten mooie oefeningen zien op sprong, die resulteerden in een goede score. Brug en balk verliepen ook prima. Siënna turnde op het onderdeel balk erg goed en Chloé liet een strakke brug- en vloeroefening zien. De vloeroefening van Jayden was erg mooi. In het dagklassement werd Chloé 1e, Siënna 6e en Jayden werd 7e. Over de twee competitiewedstrijden werd Chloé tevens 1e. Bij de senioren behaalde Ilse Ballast de 4e plaats in het dagklassement, Esra Neep de 5e, Myrthe Hulst de 18e, Loes van der Veen de 24e en Kirsten van de Belt de 25e. In de klasse pupil 1 N2 was het de beurt aan Romee Rens en Meike Veenstra. Romee turnde een goede wedstrijd met een hoge score op vloer, de balk verliep helaas niet zo goed. Ze werd 12e in het dagklassement en Meike, die kampt met een polsblessure, werd 17e.

Junioren

Bij de junioren waren Fleur Vuuregge, Marleen van der Weide en Laura Heyblom aan de beurt. Fleur turnde een erg goede wedstrijd en haalde op alle onderdelen hoge scores. Dit resulteerde in een mooie 1e plaats. Aangezien ze deze plek in de eerste wedstrijd ook behaalde, kon haar de titel noordelijk turnkampioen dan ook niet meer ontgaan. Ze kreeg op het podium, naast het goud voor de dagprijs, de gouden beker uitgereikt. Marleen liet net als in de eerste wedstrijd zien dat ze bij de besten hoort. Ze turnde een goede wedstrijd. Helaas verliep balk iets minder, maar ze behaalde alsnog de 3e plaats. In de turncompetitie resulteerde dit voor haar in een prachtige 2e plaats, die met een zilveren beker werd beloond. Laura, die niet helemaal fit aan de wedstrijd begon, eindigde op een 17e plaats in het dagklassement. Anouk de Vries - uitkomend in de eerste divisie - mocht in de laatste wedstrijd van de dag in actie komen. Anouk turnde erg goed op sprong brug en vloer. Balk verliep iets minder, maar door de hoge scores op de andere onderdelen eindigde ze in het eindklassement op de eerste plaats. Omdat ze in de eerste wedstrijd van het seizoen ook eerste was geworden, is ze noordelijk kampioen geworden en mocht ze naast de gouden medaille van de wedstrijd van de dag een mooie gouden beker in ontvangst nemen. De turnsters van Turn Vereniging Coevorden van de eerste en tweede divisie kunnen zich nu op gaan maken voor de provinciale kampioenschappen in Heerenveen.

Auteur

Redactie