Springteams TVC Coevorden sluiten 2016 goed af

COEVORDEN

Dit jaar vonden de NK toestelfinales A- en B-lijn van het groepsspringen plaats in Rotterdam. Dit was in een bomvolle sporthal met veel geplaatste teams uit het hele land. Het niveau was hoog en de spanning was voelbaar.

Per toestel waren er prijzen te verdienen. Het B-team van TVC Coevorden is twee weken geleden al allround Nederlands kampioen geworden. Het team bestaat uit Joran Kuiper, Mitchell Prins, Mark van Wieren, Tessa Talens, Iris Bosman, Kyra Nijhoving en Danique Veenstra. Deze keer behaalden ze twee keer een Nederlandse titel en een keer een derde plaats. De junioren hadden zich vier keer geplaatst en per toestel waren er prijzen te verdienen. Ze behaalden twee keer zilver en twee keer een vierde plaats, waardoor dit team volgend jaar naar de A-lijn promoveert. Dit is het hoogste niveau. Het team bestaat uit Meike Ekkelenkamp, Jaily Winter, Lotte de Jonge, Isis Klement, Iris Gosink, Tatum Plasman, Selin Zirve, Marleen van der Weide en Anouk de Vries. Het is volgens trainer Ria de Jong een veelbelovend team voor de toekomst.

Geblesseerd

Het A-mix team - ook NK allround - was goed op dreef dit team behaalde tot twee keer toe een nationale titel. Helaas raakte iemand geblesseerd en kon het team niet verder. Dit team bestaat uit Niek Hulst, Yvar Neep, Janoux Menzo, Vieenna Nijstad, Marian Grooten, Merlin Eggen en Michelle Rolleman. Niek Hulst is uitgekozen door de bondscoach om mee te springen met het EK traject over twee jaar. Ook maakt hij zijn opwachting met het huidige EK team op het KNGU Gymgala in de Ziggodome op 29 december. TVC kan het seizoen niet beter afsluiten met alle behaalde titels. In mei staat Den Bosch op het programma met mini team gym.

Auteur

Redactie