Kerstmarkt in Wezup trekt duizenden bezoekers

WEZUP

De eerste editie van de kerstmarkt in Wezup werd in 1990 gehouden. De 26e editie was vrijdag, zaterdag en zondag. In de fraaie boerderijen en schuren konden de duizenden bezoekers terecht voor onder (veel) meer kerstartikelen en verzorgingsproducten. Er kwamen ook mensen uit de Duitse grensstreek naar het dorp.

Honderden waxinelichtjes verlichtten 's avonds de route. De organiserende Stichting Marktcommissie Wezup ziet de kerstmarkt als een gezellige middag of avond uit voor het complete gezin. Er waren in Wezup ruim zestig standhouders van de partij.

Ankoor

De muziek werd verzorgd door midwinterhoornblazers, kerstkoren en kerstorkesten. Zo kwam bijvoorbeeld popkoor Ankoor uit Emmen - onder leiding van dirigent Laura van Kessel - vrijdagavond langs en zorgde Teun Oosting zaterdag voor vertier met zijn draaiorgel De Clown. Ries Kinderplezier (een zogeheten ballonnenclown, red.) en de Pauwergirls maakten zondagmiddag hun opwachting. De plaatselijke ijsclub en dorpsvereniging serveerden hapjes en drankjes en ook de welbekende knieperties vonden gretig aftrek. De foto's zijn vrijdagavond en zaterdagmiddag gemaakt door Monique Jonkman-Koolen uit Aalden.

Auteur

Redactie