Kerstshow en vuurwerk bij Mega-Camp

EMMEN

De jaarlijkse kerstshow bij Mega-Camp in Emmen is in volle gang. In het pand aan de Wolfsbergenweg gaat de show door tot het einde van dit jaar. “Na Kerst komt de nadruk te liggen op het vuurwerk dat we hier verkopen”, zegt eigenaar Roel Akkerman. “Ons team begon in september met het opbouwen van de show, terwijl het dertig graden was. Wij hadden de kerstballen in de hand, terwijl mensen buiten aan de barbecue zaten.”

De kerstshow is dit jaar breder opgezet en goed toegankelijk voor rolstoelen en ook buggy’s. In de sfeervolle kersthal is een zogeheten gedachtenboom neergezet. “Bezoekers kunnen een wens of gedachte op een papiertje schrijven en in de boom hangen. Er wordt vrij veel gebruik van gemaakt. Naast de traditionele kleuren zijn in het kader van de kerstshow ook diverse kleuren groen, roze en blauw toegevoegd. Er is veel materiaal te vinden voor winkeliers om de etalages mee aan te kleden. We verkopen daarnaast veel led-verlichting. Onder meer in de vorm van een streng tot 54 meter en dat met één stekker. We onderscheiden ons door alles los aan te bieden, zoals één kerstbal.”

Knallend

Voor wat betreft het vuurwerk gaat Mega-Camp knallend het jaar uit. Akkerman: “We kochten ook Duits vuurwerk in. Dat is lichter vuurwerk met minder kruid dan het vuurwerk uit Nederland. Daardoor is ons vuurwerk ook een stuk goedkoper en hoeven de mensen niet meer naar Duitsland te rijden. Uiteraard beschikken we ook over onze eigen traditionele collectie zwaar vuurwerk.” Bij Mega-Camp is op 11 december van 13.00 tot 17.00 uur sprake van koopzondag. Het vuurwerk is online te bestellen via www.mega-camp.nl. Op die site staat meer informatie over de kerstshow.

Auteur

Redactie