Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi met Berry Hoogeveen en Roy Stroeve

EMMEN/STEENWIJKSMOER

De veertigste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi start op dinsdagavond 27 december met de voorronde. Honderd clubs komen dan in actie en in liefst twintig sporthallen rolt de bal.

Door Kristian Elders Deze krant blikt in een vierluik vooruit op het befaamde toernooi. Deze week is het de beurt aan twee oud-profvoetballers, die met zaterdag tweedeklasser DZOH uit Emmen niet voor de eerste keer aan de aftrap van het prestigieuze toernooi verschijnen. Het woord is aan de vrienden Roy Stroeve en Berry Hoogeveen. “We doen mee. Als we fit blijven”, zegt Hoogeveen (38) met een knipoog. Samen met Stroeve (39) vormt hij een tandem, die DZOH sterker maakt. Op het veld en in de zaal voelen de ervaren Emmenaren elkaar goed aan. Zoals het nu lijkt speelt Hoogeveen zijn laatste seizoen in dienst van de Drentse Zuid Oost Hoek. “Ik ben coach van DZOH F3. In dat team speelt mijn zoon. Verder speel ik competitie in de zaal met Be Fit uit Emmen. We spelen met veel plezier in de derde klasse, maar dit alles kost - in combinatie met het veldvoetbal - de nodige tijd. Met Be Fit ga ik wel door.”

Sensationeel genoeg

De supporters van DZOH kijken uit naar het toernooi en dat heeft een reden. Tijdens de editie van 2014-2015 bereikten de geel-groenen sensationeel genoeg de grote finaledag. Met Hoogeveen en Stroeve beschikbaar tijdens die finaledag had het wellicht nog mooier kunnen zijn voor DZOH, maar Stroeve raakte in de halve finale tijdens het duel met HZVV zwaar geblesseerd aan zijn achillespees. Zijn ploeg werd een week later zesde van de zes ploegen, die deelnamen aan de finale. Het team voor de komende editie kan in elk geval terugvallen op doelman Nick Schepers, Marwin van de Meer, Gerben Rog, Berry Hoogeveen en Roy Stroeve. De voorronde in sporthal Angelslo lijkt op voorhand geen makkie, want DZOH krijgt te maken met SVBO (zo.) uit Barger-Oosterveld, De Weide uit Hoogeveen, thuisclub SC Angelslo en SJS uit Stadskanaal. Hoogeveen: “De clubs uit Hoogeveen en omgeving zijn altijd sterk, maar DZOH moet de kwartfinale sowieso kunnen halen en de halve finale zou mooi zijn.”

Spelmaker

Roy Stroeve deelt die laatste mening van Hoogeveen en deed tijdens het vorige Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi mee om te kijken wat mogelijk is op de zaalvloer. De spelmaker moest destijds het vertrouwen terug zien te krijgen na de zware kwetsuur, die hij dus een jaar eerder opliep tegen HZVV. “Zaalvoetbal is heel leuk om te doen”, zegt Stroeve. “Het zegt genoeg dat ik vroeger - in mijn tijd bij FC Emmen - ging kijken naar dit toernooi.” Stroeve: “Ook in de zaal hebben Berry en ik een bepaalde connectie. We zijn op elkaar ingespeeld en het is een feit dat we nu eenmaal op een hoger niveau hebben gespeeld. Natuurlijk hopen we het niveau van de spelers om ons heen op te krikken. Dat doen we door met de jongens te praten en door te laten zien hoe bepaalde situaties beter opgelost kunnen worden. Of ik volgend seizoen nog bij DZOH speel? Dat beslis ik na dit seizoen. Ik voel me nog fit. Op het veld moeten we bij de bovenste drie mee blijven doen, vind ik.”

Topper

Stroeve scoorde zaterdag uit tegen Zuidhorn nog voor DZOH, maar zijn ploeg verloor toch met 4-1. DZOH staat derde in 2J en speelt op zaterdag 10 december thuis de topper tegen koploper VV Groningen. De Stadjers hebben drie punten meer en de wedstrijd in de Rietlanden begint om 14.30 uur.

Auteur

Redactie